Voortgang werkzaamheden rond Ligne

11 sep 2016, 15:00 Nieuws
haspelsestraat september 2016
Inmiddels zit iedereen na afloop van de zomervakanties wel weer in zijn normale werkritme. Rond Ligne wordt in elk geval weer stevig gewerkt.
Tussen Voorstad-Brandstraat en het pleintje bij de Wolf en Hertzdahlstraat wordt momenteel gewerkt aan de Haspelsestraat. Daar is de bestrating verwijderd. De straat moest tijdelijk helemaal dicht omwille van de veiligheid, inmiddels liggen er loopschotten en zijn de winkels en appartementen er weer bereikbaar en is er ook weer een doorgang naar Ligne. De tijdelijke doorgang van Haspelsestraat naar de duikerbrug op de Deken Tijssenstraat bij de Begijnenhofwal komt echter definitief te vervallen.
Momenteel wordt de riolering aangebacht en volgende week wordt begonnen met het leggen van de fundering, daarna kunnen de stratenmakers aan de slag. Op het deel van de straat waar de beek overkluisd blijft wordt afwijkende bestrating aangelegd. Dankzij het goede weer van afgelopen tijd liggen de werkzaamheden voor op schema.
Iets verderop, ter hoogte van de Odaparking, is in de Haspelsestraat de coating aangebracht voor de markering van het fietspad. De vreemde situatie rond het zebrapad bij de Odaparking wordt straks vanzelf opgelost als de bypass van de beek niet meer nodig is. De Keutelbeek krijgt dan zijn normale loop weer terug, en het trottoir komt parallel aan de beek te liggen. De zebra sluit dan weer goed aan op een doorgaande route.
Op de Rijksweg Noord/Rijksweg Zuid werd afgelopen week eveneens coating aangebracht voor de fietspadmarkering. Op de Steenweg zijn nog een aantal afzetpalen geplaatst.
deken tijssenstraat ligne september 2016

Deken Tijssenstraat tot duikerbrug Begijnenhofwal

Hier zijn de stratenmakers begonnen met het aanbrengen van de bestrating. Maandag 12 september wordt de weg voor 1 dag helemaal afgesloten.
Dit is nodig om de verbinding te kunnen maken met de brug bij de Begijnenhofwal. Verkeer van en naar Kloosterplein/Kapittelstraat wordt omgeleid middels bebording en verkeersregelaars. Dinsdag 13 september is de weg weer open voor al het verkeer.

Schootsvelden

De komende periode wordt er hard gewerkt om de Schootsvelden bij Ligne in te richten volgens het definitieve ontwerp van de landschapsarchitect. De archeologische werkzaamheden zijn vorige week afgerond. Nu kan worden gestart met de voorbereidende werkzaamheden om de koker van de Keutelbeek te slopen. Als eerste wordt een bypass van stalen damwanden geplaatst waarlangs de beek tijdelijk wordt omgeleid.