Vragen CDA aan College n.a.v. berichtgeving over brand Cityflat

20 nov 2017, 7:04 Nieuws
brand cityflat 29 mei 2017
Vorige week berichtten de media dat de aanvankelijk gegeven oorzaak van de brand die op 29 mei uitbrak in de Cityflat in Geleen niet juist was.
Als oorzaak van de brand werd gegeven dat een frituurpan op het balkon van een bewoner oververhit was geraakt en vlam vatte. In de berichtgeving afgelopen week werd gesteld dat dat niet de ware oorzaak van de brand zou zijn geweest. Wat de oorzaak dan wel was werd echter niet verteld. Wel werd gesteld dat de brand de bewoner van het betreffende appartement viel aan te rekenen. Woningcorporatie ZOwonen wil het huurcontact met de betreffende bewoner daarom opzeggen.
Naar aanleiding hiervan en vanwege de zorgen die hierover leven bij de bewoners van de Cityflat stelt CDA-raadslid Jan Dols vragen aan het College van B&W.
Hij vraagt het College onder meer of men zich kan voorstellen dat de flatbewoners ongerust zijn en dat ze denken dat er meer aan de hand is dan een frituurpan die vlam vatte. Verder wil hij weten of het College op de hoogte is van de oorzaak van de brand en of men net als Dols vindt dat ZOwonen hierin openheid van zaken moet geven. Ook vraagt hij of het College op de hoogte is van een procedurefout die gemaakt zou zijn en welke fout dat dan is geweest.
Tenslotte stelt hij de klacht van de bewoners aan de orde dat de noodverlichting in de Cityflat niet werkt en wiens verantwoordelijkheid het is om dat te controleren en hoe vaak controle plaatsvindt.