Vragen gob over afschuiven parkeeroverlast vrachtwagens in Stein naar elders

29 apr 2022, 20:05 Nieuws
trucks geparkeerd op de kampstraat in geleen lindenheuvel
Sittard-Geleen.nieuws.nl
De gemeente Stein treft maatregelen om de parkeerproblematiek met vrachtwagens op het Business Park aan te pakken.
Na klachten van ondernemers geldt daar nu een parkeerverbod. Vrachtwagens die er toch parkeren krijgen een boete van 109 euro. Reden voor gob-fractielid Roy Breidenbach om schriftelijk een aantal vragen te stellen aan het College van B&W van Sittard-Geleen.
Hij wil van het College weten of men op de hoogte is van de door buurgemeente Stein getroffen maatregelen en of men daarvan door de gemeente Stein op de hoogte is gesteld. Volgens de gob-fractie legt Stein de problematiek rond het vrachtwagenparkeren neer op het bordje van andere gemeenten en daarom wil hij weten of het College al signalen heeft ontvangen dat de problematiek rond het vrachtwagenparkeren in Sittard-Geleen is toegenomen. Ook wordt het College gevraagd om over de situatie in overleg te treden met de gemeente Stein.
De provincie zoekt al langere tijd naar een passende oplossing voor het probleem van het vrachtwagenparkeren. De gob-fractie vraagt dan ook of het College weet of er in dit dossier al vorderingen vanuit de provincie zijn te melden.