Vragen Lokaal Belang over Mariahof Overhoven

28 feb 2016, 14:58 Nieuws
mariahof in overhoven beklad 3
Fractieleider Fred den Rooijen van gemeenteraadsfractie Lokaal Belang heeft, naar aanleiding van de bekladding van de Mariahof in de wijk Overhoven, schriftelijk vragen gesteld aan het College van B&W.
De Mariahof aan de Geldersestraat staat al vele jaren leeg en werd enige tijd door leegstandsbeheer op tijdelijke basis verhuurd aan een aantal bewoners om vandalisme, kraken en verloedering tegen te gaan. In oktober afgelopen jaar werd het gebouw onbewoonbaar verklaard. De tijdelijke bewoners vertrokken en de ramen op de begane grond werden dichtgetimmerd.
Die dichtgetimmerde ramen werden afgelopen nacht beklad met hakenkruizen en leuzen. "Dat is ronduit schandalig en totaal onwenselijk in een omgeving met o.a. daarin gelegen de basisschool en de parochiekerk," zo laat Den Rooijen weten. Volgens hem vinden er in de avond- en nachtelijke uren in de directe omgeving van Mariahof allerhande dingen plaats, die het daglicht niet kunnen verdragen. "Logisch dat buurtbewoners er niet meer alleen langs durven lopen."
"Sinds het vertrek van de gemeentelijke sociale dienst, zo'n jaar of zeventien geleden, is het met Mariahof en de aangrenzende vroegere meisjesschool steeds verder bergafwaarts gegaan. De tijdelijke bewoners zijn geen aanwinst geweest. Zij hebben het pand van binnen geruïneerd."
Volgens Lokaal Belang moet er direct actie worden genomen. De buurt maakt zich grote zorgen en vreest voor brandstichting, een lot dat de afgelopen jaren meer leegstaande gebouwen in de gemeente heeft getroffen. De fractie wil van het College weten of er momenteel partijen zijn geïnteresseerd om de Mariahof aan te kopen en wil graag zien dat er vaart wordt gezet achter de verkoop van het complex. Verder acht de fractie het van belang dat het toezicht rond Mariahof in de avonduren en 's nachts wordt uitgebreid.
De gemeente heeft zondag de leuzen direct overgeschilderd. Omroep L1 besteedt zondagavond eveneens aandacht aan de Mariahof.
mariahof in overhoven beklad 5
Wethouder Pieter Meekels (GOB) in gesprek met de politie. Achter hem Fred den Rooijen van Lokaal Belang.