Vragen over aanleg glasvezel in Sittard-Geleen

14 jun 2023, 8:00 Nieuws
aanleg glasvezel in sittard
Politieke groepering gob heeft het College van B&W schriftelijk vervolgvragen gesteld over de aanleg van glasvezelkabels in de gemeente Sittard-Geleen.
Op 9 augustus 2022 heeft de gob fractie ex art. 43 RvO vragen gesteld over klachten rond de aanleg van glasvezelkabels. Die klachten betroffen met name het terugleggen van de bestrating nadat glasvezelkabels waren aangelegd.
De antwoorden op de gestelde vragen schiepen duidelijkheid over de afspraken over het herstel, het toezicht en de informatievoorziening aan inwoners. Het gob stelt vast dat de afspraken over het herstel en het toezicht helder zijn. Dat geldt ook voor afspraken die met aannemers en de netbeheerder zijn gemaakt over de informatievoorziening aan de inwoners. Toch blijft de gobfractie klachten krijgen over het terugleggen van de stoep na de aanleg van de glasvezelkabels. Reden voor de raadsleden Marcel Claessens en Jeroen Tholen om hierover opnieuw een aantal vragen te richten aan het College van B&W.
De vragen betreffen de bereidheid van het College om met aannemers en netbeheerder in gesprek te gaan om de communicatie naar de inwoners te verbeteren. Ook wil men weten of er voldoende toezichthouders actief zijn om de werkzaamheden te controleren en wie er opdraait voor de kosten wanneer een leiding wordt beschadigd? Denk aan kosten van reparatie, maar ook, bijvoorbeeld als er een gasleiding wordt geraakt, aan de belasting en inzetbaarheid van de brandweer.