Vragen over afvalinzameling centrum Sittard

01 feb 2021, 12:18 Nieuws
ogi rwm
Onze regio moet in de komende decennia toonaangevend worden op het gebied van duurzaamheid en recycling.
Daarom is bijvoorbeeld de Ontwikkelagenda Circular Hub opgesteld. Afval moet gaan dienen als grondstof van de toekomst. Maar niet alleen ideeën voor de toekomst zijn van belang, in het heden wordt al gewerkt vanuit de circulaire gedachte. Bij de Biomassa Centrale Sittard (BES) wordt tuinafval omgezet in energie.
Naar aanleiding van vragen van inwoners ten aanzien van het inzamelen van gescheiden afval in het centrum van stadsdeel Sittard heeft de gemeenteraadsfractie van de PvdA een aantal vragen gesteld aan het College van B&W.
Zo wil de fractie weten of het klopt het dat in het centrum van stadsdeel Sittard GFT en restafval niet gescheiden worden
ingezameld. Als dat zo is wil de fractie graag weten welke mogelijkheden het College ziet om over te gaan op het gescheiden ophalen van afval in het centrum van stadsdeel Sittard.
Verder vraagt de PvdA-fractie of het college kan aangeven op welke wijze in omringende steden zoals Heerlen, Maastricht en Roermond in de stadscentra afval wordt ingezameld.