Vragen Stadspartij over wachtlijst Veilig Thuis

07 jun 2016, 14:57 Nieuws
jack peeters ateron
Tijdens de themasessie over geweld in afhankelijkheidsrelaties / veilig thuis, die werd gehouden voor voor gemeenteraadsleden en leden van de commissie Decentralisaties, Inkomensondersteuning, Wijkgericht Werken, Zorg en Welzijn, kwam naar voren dat er sprake is van een wachtlijst.
De Stadspartij had daarover een aantal vragen, maar omdat die tijdens de themasessie niet beantwoord konden worden dient de fractie ze nu schriftelijk in bij het College van B&W.
De fractie wil weten of bepaalde meldingen voorrang krijgen op de wachtlijst, om wat voor soort meldingen dat dan gaat, of er meldingen zijn die direct worden opgepakt, wat de gemiddelde en wat de langste wachttijd is.
Verder wil de Stadspartij weten wat er wordt gedaan om de veiligheid van kinderen en ouderen zolang ze op de wachtlijst staan te waarborgen en wat of er actie wordt genomen als uit een vraag om advies blijkt dat er sprake is van een risico, maar de adviesvrager dat niet durft te melden.
Tenslotte vraagt men zich af hoe wordt bewaakt of de werkwijze één gezin, één plan, één contactpersoon adequaat is en of deze werkwijze niet te zeer afhankelijk van het inschattingsvermogen van de betreffende contactpersoon is.