Vragen over toenemende overlast in Lindenheuvel

28 dec 2017, 13:04 Nieuws
moveoo burgemeester lemmensstraat geleen
Een groep inwoners van de Geleense wijk Lindenheuvel is een besloten groep op Facebook gestart met de heldere naam 'Weg met Moveoo Geleen'.
Volgens de groep, die haar ledental de afgelopen maand met meer dan 500 leden zag groeien, is er sinds de vestiging van Moveoo in de wijk beduidend meer sprake van overlast. Men vindt het onverteerbaar dat de gemeente zonder de wijk er in te kennen heeft besloten dat Moveoo per 1 september een vestiging mocht openen aan de Burgemeester Lemmensstraat.
Het gaat om cliënten die eerder in het voormalige klooster op de Plakstraat in Sittard waren gehuisvest. Dat leverde indertijd vanuit het centrum van Sittard de nodige bezwaren en protesten op van omwonenden en winkeliers, vooral ook omdat er in de omgeving diverse opvanglocaties bestonden. Met Moveoo werd toen de afspraak gemaakt dat de cliënten er na twee jaar weer zouden vertrekken.
En nu heerst in Lindenheuvel, een wijk die toch al heeft te maken met de nodige problemen, grote onrust over het veiligheidsgevoel. Inwoners worden lastiggevallen door zwervers, bedelaars en andere mensen met een ongure uitstraling en een ongewenst gedrag. Er wordt geschreeuwd op straat en in winkels, het aantal winkeldiefstallen zou zijn toegenomen en er wordt meer geürineerd in de openbare ruimte. Ook slingeren er op bepaalde plekken veel lege bierblikken rond.
Vanwege alle overlast is de groep met een internetpetitie gestart om Moveoo uit de wijk te krijgen. CDA-raadsfractielid Peter Henssen heeft naar aanleiding van deze ontwikkelingen en de ontstane beeldvorming vragen gesteld aan het College van B&W.