Vrijheidsklanken: Een Ode aan 80 Jaar Bevrijding

30 aug , 18:00 Nieuws
kletsklank
De Westelijke Mijnstreek in Zuid-Limburg staat deze maand in het teken van een bijzondere mijlpaal: Bevrijding">80 jaar bevrijding.
In de dagen tussen 15 en 19 september 1944 werd deze regio bevrijd door onder andere de Amerikaanse Tweede Pantserdivisie. Ter ere van deze historische gebeurtenis en om het belang van onze huidige vrijheid te onderstrepen, presenteren Out of The Box TV, Doorstart Media en Greutsj een uniek evenement: Vrijheidsklanken: Een Ode aan 80 Jaar Vrijheid. Dit evenement wordt op zaterdag 21 september live uitgezonden vanuit de Out of the Box TV-studio in Born via online-radio en livestream.
Vanaf 07:00 uur in de ochtend tot 19:00 uur ’s avonds worden luisteraars meegenomen op een reis vol herinneringen en muziek. Met een rijk programma dat inspireert en verbindt worden verhalen tot leven gebracht die variëren van lokale verzetshelden tot familieleden die betrokken waren bij de NSB. Ook ervaringen van huidige vluchtelingen die hun vrijheid in eigen land zijn verloren, en de unieke verhalen uit de LHBTI-gemeenschap komen aan bod.

Presentatie

Het evenement wordt gepresenteerd door een diverse groep sprekers: Ton Lexis, Michel van Dijke, Miriam Elfassih, Carmen Korsten, Moira Dicks, Michiel Verheul en Rob Mennen.

Speciale Gasten

Tijdens de uitzending verwelkomen we een aantal bijzondere gasten:
- Hans Verheijen, burgemeester van Sittard-Geleen
- Veteranen uit Stein
- Peer Boselie, historicus en voormalig gemeentearchivaris, neemt de luisteraars mee in de lokale geschiedenis en bevrijdingsverhalen
- Leon Lemmens, Walter Buskens, Henk Verdonkschot en Rens Dormans, lokale historici die samen met grootouders en kleinkinderen de herinnering aan de bevrijding levend houden
- Marijn en Yara Wings
Tijdens de uitzending zijn er veel live optredens te horen. Medewerking hieraan verlenen Ronald Claessens; Emmy Ackermanns; Bart Storcken; Harry Muyres; Damiën van Elburg; Aukje Hermanns; Mustapha & Friends; Jale & Ecem; Laura Janssen; Artem & Friends uit Oekraïne, Dan Vanhoudt; Lotus; Norah Rhodes en DJ Nigel Lakefield. Swingband Swing a Dilla doet de sfeer van de bevrijdingsjaren herleven en sluit de dag op feestelijke wijze af.
Luisteraars worden van harte uitgenodigd om actief deel te nemen door hun favoriete vrijheidslied aan te vragen via WhatsApp of SMS naar 0627074453.
Volg de livestream van dit bijzondere evenement via de websites van Out of the Box TV en Doorstart Media, en vier samen de vrijheid die we al 80 jaar mogen koesteren.
Datum: zaterdag 21 september
Tijd: 07:00 – 19:00 uur
Locatie: Out of the Box-studio, Born (online-radio en livestream)
Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de steun van het V-Fonds