Raadsfractie VVD wil dat vrijkomende schoollocaties worden gebruikt voor betaalbare starterswoningen

11 jun 2020, 21:19 Nieuws
behoud groen middengebied obbich grevenbicht 2
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Het College van B&W heeft een raadsvoorstel ingediend om in het middengebied van Grevenbicht en Obbicht een centrale onderwijs- en sportvoorziening voor beide kernen te realiseren.
Als het voorstel wordt aangenomen komen op termijn de huidige schoollocaties in Obbicht en Grevenbicht vrij. Wat daarmee gaat gebeuren staat nog niet vast.
De VVD-gemeenteraadsfractie wil graag dat het College de dan vrijkomende schoollocaties aanmerkt als kavels voor betaalbare starterswoningen, zodat jonge mensen die graag in Obbicht en Grevenbicht willen blijven wonen zicht hebben op een betaalbare starterswoning. Daartoe heeft de fractie een brief met vragen gestuurd naar het College. Daarin wordt ook de vraag gesteld hoe het College van voorkomen dat projectontwikkelaars gaan speculeren met de prijzen van de nieuw te verrijzen woningen.
Verder vraagt de fractie of het College al een beroep heeft gedaan op de gelden die de Provincie Limburg ter beschikking heeft gesteld voor de leefbaarheid in kleine kernen, wijken, buurten en dorpen.