Vrijwilligers KWF Kankerbestrijding wijk Baandert in de bloemetjes gezet

22 nov 2018, 9:05 Nieuws
kwf collectanten de baandert 1
Woensdagmiddag ontvingen in De Limbourg op de Markt in Sittard acht dames een blijk van waardering van het KWF Kankerbestrijding.
Het achttal is namelijk samen ruim 300 jaar actief als collectant voor het KWF. Alle acht rammelden ze al die jaren met hun collectebus in de Sittardse wijk de Baandert. En ze zijn nog niet van plan om daarmee te stoppen.

Zo lang es veer nog kenne loupe …

Meer dan 40 jaar geleden startte Tiny Evers met collecteren voor het KWF. Ze zocht in haar eigen netwerk naar mede-collectanten en werd daarmee de wijkcoördinator van de collectanten van het KWF in de Baandert. En van de groep van 24 dames waaruit het huidige collectantenbestand in de Baandert bestaat zijn er – Tiny Evers meegerekend – maar liefst zeven die er 40 dienstjaren als KWF-collectant op hebben zitten: Geraldine Bielders, Tiny Vroomen, Tiny Evers, Nelly van den Bergh (wijkcoördinator), Mia Janssen, Annie Claessen en mevrouw Moonen. Karin Keulers en Els Spätgens (verhinderd, niet op de foto) hebben er inmiddels 25 jaar opzitten.
Al met al een heel goede reden om de dames eens in de bloemetjes te zetten. Van het KWF ontvingen zij als dank voor hun trouwe inzet een zilveren speld. Voor wijkcoördinator Tiny Evers was er een gouden speld.
Op de foto boven dit bericht, van links naar rechts: Karin Keulers, Geraldine Bielders, Tiny Vroomen, Tiny Evers, Nelly van den Bergh, Pascale van Elsen (collectecoördinator voor Sittard), Mia Janssen, Annie Claessen en mevrouw Moonen.
Pascale van Elsen, KWF-collectecoördinator voor Sittard: "Wat actieve collectanten betreft heeft het KWF in de wijk Baandert niet te klagen. In heel Sittard beschikt het KWF over een groep van 75 collectanten en die zouden we graag nog wat groter zien worden. Belangstellenden kunnen zich melden door een bericht te sturen aan [email protected] ."