Vrouw die hond ophitste tegen politie opgepakt

02 mei 2021, 10:19 Nieuws
politie uithangbord sittard anke hendrix
Zaterdagavond rond 20:40 uur zagen agenten vanaf de binnenplaats van het politiebureau in Sittard dat er commotie was op het aangrenzende NS-station.
Twee NS-medewerkers van Service en Veiligheid hadden een conflict met twee personen op het station. Een aantal agenten ging daarop ter plaatse om assistentie te verlenen.
De NS-medewerkers hadden een man aangehouden. Hij zat geboeid op het perron. Een vrouw die de aangehoudene kennelijk vergezelde had een hond aan de lijn. De vrouw weigerde afstand te houden, waarop een agent de hond van de vrouw overnam. Daarop hitste de vrouw de aangelijnde Staffordshireterriër op om de agent te pakken. De hond kende het door de vrouw gegeven commando niet en liep al blaffend en trekkend met de collega mee. De vrouw werd aangehouden wegens het ophitsen van een dier tegen personen. Tijdens de aanhouding vond de vrouw het ook nog nodig om een van NS-medewerkers te beledigen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex in Maastricht.
De overigens door de eigenaar goed verzorgde hond werd met behulp van de hondengeleiders van Team Surveillancehonden Politie Limburg overgebracht naar het bureau in Sittard. De dierenambulance heeft de hond opgehaald.