Waardering voor Mantelzorgers

25 okt 2015, 9:25 Nieuws
strawberries 830547 1280 aardbeientaart in hartvorm
Met de drastische bezuinigingsmaatregelen in de zorg wordt de rol van mantelzorgers steeds belangrijker. Ze kunnen dan ook niet genoeg worden gewaardeerd.
Mantelzorgers zijn mensen die uit liefde of persoonlijke betrokkenheid onbetaald zorgtaken verrichten ten behoeve van een zieke, gehandicapte partner, ander familielid, buur of vriend. Op diverse dagen in november wordt in de gemeenten Sittard-Geleen & Beek de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg gevierd. Een dag van waardering waarbij de mantelzorgers in het zonnetje worden gezet.
HetSteunpunt Mantelzorg Westelijke Mijnstreeknodigt alle mantelzorgers graag uit voor een feestelijk programma. Mensen, jong en oud, die zorgen voor iemand in hun naaste omgeving, zijn van harte welkom om op deze dag te komen genieten van onder andere muziekoptredens, acts, verwenmomenten en een presentje. Kortom een feestelijke dag vol ontspanning en gezelligheid .
U kunt zich voor Dag van de Mantelzorg aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg. Dit kan via de website, per e-mail of telefonisch:
» e-mail: [email protected]
» telefoon: 046- 4575700
Programma
Op twee locaties in Sittard-Geleen en een in Beek worden mantelzorgers feestelijk gewaardeerd met muziekoptreden, acts, cabaret, verwenmomenten en een presentje.
  • Sittard-Geleen - 9 november, 18:00 tot 20:00 uur - 't Guliks hoes, Ophoven 1, Sittard
  • Beek - 10 november, 14:00 tot 16:00 uur: Aan de Meule, Schimmerterweg 17, Beek
  • Born - 13 november Born, 14:00 tot 16:00 uur: Gemeenschapshuis, Prins Bisdomstraat 5, Born