Wagens Oogstdankfeest mogelijk gebouwd in Sittard

27 mrt 2017, 9:09 Nieuws
jaar van de mijnen oogstdankstoet berg aan de maas 2015
HH
De organisatie van het bekende Oogstdankfeest in Berg aan de Maas is al geruime tijd op zoek naar een plek waar de praalwagens, die meetrekken in de culturele stoet, gebouwd kunnen worden.
Gebrek aan geschikte ruimte leidde er vorig jaar toe dat de 70e stoet niet door kon gaan. Er werd een alternatief programma opgesteld. Ondertussen leverde de zoektocht naar bouwruimte maar steeds geen geschikte locatie op.
Nog een jaar zonder stoet was geen optie. Op Facebook plaatste de organisatie daarom een noodkreet en men ging op zoek naar een bouwlocatie buiten het dorp.
Het Optoch Kommitee Zitterd werd door een wagenbouwer van Buurt Sjteivig op de Bergse oproep geattendeerd en kwam in actie. Men stelde vast dat met een beetje improviseren, passen en meten voldoende ruimte vrij kan worden gemaakt in een van de twee loodsen van de Sittardse optochthal aan het Fischerpad.
Gesprekken daarover hebben inmiddels plaatsgevonden. Het bestuur van de Stichting Oogstdankfeesten moet nog beslissen of van het aanbod gebruik gemaakt zal worden.