Warmte en droogte houden aan

06 aug 2015, 16:02 Nieuws
paul van de velde cc by 20 beregening besproeien sproeien 19275008401 4345373e5c c
Het werd vandaag opnieuw een tropische dag in Limburg, maar een hittegolf zit er volgens de verwachtingen van Weeronline.nl niet in. De warmte en droogte houden voorlopig wel aan.
Om van een hittegolf te kunnen spreken moet het minimaal vijf dagen achter elkaar tenminste 25 graden zijn en moet op drie van die vijf dagen een temperatuur van 30 graden of hoger gemeten worden. Voor komende week verwacht Weeronline.nl maxima van net daaronder.
De vooruitzichten laten voor de komende twee weken laten een kleine kans op neerslag zien bij temperaturen die overdag variëren tussen de 24 en 29 graden Celsius. Er wordt over het algemeen lichte bewolking verwacht bij windkracht 2 tot 3. In de weekenden is de bewolking wat zwaarder en is de kans op regen het grootst.
De komende dagen kunnen in de avond enkele onweersbuien ontstaan. De verwachte regen maakt in elk geval geen einde aan de lange periode van droogte, die in april begon. Er is de afgelopen maanden zo'n 30 procent minder regen gevallen dan normaal.