We want Peace Concert vangt dromen voor vrede

10 jul 2022, 18:00 Nieuws
we want peace concert in toon hermans theater
Zaterdag 9 juli was het Toon Hermans Theater in Sittard met 450 bezoekers goed gevuld met onder meer vluchtelingen uit Oekraïne.
Verder waren er vluchtelingen die momenteel verblijven bij het COA-centrum in Schinnen. Maar ook andere belangstellenden waren goed vertegenwoordigd.
Aan het concert namen behalve internationale muzikanten uit Oekraïne, Syrië, Jemen en Palestina ook muzikanten uit Nederland deel. De optredens duurden samen ruim 135 minuten zonder pauze.
Bas Kielen zong aan het eind het nummer ‘Oorlog’ van Toon Hermans. Het slotnummer – ‘Give Peace a Change’ – werd door iedereen luidkeels meegezongen. Na het concert kreeg iedereen een gratis drankje en een stukje linzenvlaai aangeboden.
Het plezier bij de muzikanten was goed te zien. De zaal deed in ieder geval heel goed mee. De boodschap die avond was duidelijk. "Wij willen vrede". Uitstekende presentatie van Bart Hermans zorgde ervoor dat de dromen voor vrede van het publiek via de dromenvanger de wereld werden ingestuurd.
Dit benefietconcert met vredesboodschap kwam tot stand door Sittard-Geleen Helpt en het Toon Hermans Theater. "Dit gaan we nog eens doen," gaf theaterdirecteur Mikos Pieters aan.
Het concert was gratis te bezoeken en bracht via vrijwillige bijdrages van bezoekers een kleine duizend euro op.