We wonen in de beschaafde wereld. Toch?

14 nov 2020, 14:05 Nieuws
afval parkeerplaats parijsboulevard sittard
Het is voor iedereen vervelend dat de horeca op slot zit. Eten afhalen is tijdens de coronacrisis gelukkig wel toegestaan.
Dat afhalen heeft soms ook negatieve kanten. Ga maar eens kijken in de omgeving van McDonalds op bedrijvenstad Fortuna in Sittard. Veel mensen die hun fastfoodhap bij de McDrive afhalen parkeren in de omgeving om hun hamburgers, Franse frietjes en kipnuggets in hun auto op te eten. Gevolg: overvolle afvalbakken en op straat rondslingerend afval. Vooral het parkeerterrein aan de Parijsboulevard ziet eruit als een vuilnisbelt.
Het is voor veel mensen kennelijk geen probleem om hun afval uit het raam van hun auto te kieperen als er geen afvalbak in de omgeving te vinden is, of als die afvalbak vol is. Want wie wil die rommel nou in zijn auto? Velen zijn liever een asociale hufter dan dat ze hun afval mee naar huis nemen en het daar in de afvalbak gooien.
Overigens is de vervuiling in de omgeving van McDonalds in Sittard er al sinds het fastfoodrestaurant daar is gevestigd. Dat kun je McDonalds niet aanrekenen. De fastfoodketen gaat immers niet over het fatsoen van mensen. Maar afval in de omgeving met de naam van je bedrijf erop is nou niet direct reclame.
Tijdens de coronacrisis loopt het met het afval echt de spuigaten uit, vond ook de wijkagent van het Limbrichterveld. Hij ging in gesprek met de reclassering en dankzij de inzet van mensen met een werkstraf ligt het terrein er weer netjes bij. De vraag is voor hoe lang.