Week van de Veiligheid van 5 tot en met 11 oktober In Sittard-Geleen

25 sep , 12:00 Nieuws
week van de veiligheid 2024
Van 7 tot en met 11 oktober is het weer tijd voor de landelijke Week van de Veiligheid. Ook de Gemeente Sittard-Geleen doet dit jaar volop mee met een vol programma dat inwoners, ondernemers en netwerkpartners helpt om veiliger te wonen, werken en ondernemen.
Ontdek bijvoorbeeld de geheimen van ondermijnende criminaliteit! Bezoek tussen 7 en 11 oktober het Ondermijningshuis in Foroxity Sittard en volg de spannende presentatie van Bureau Drugszaken. Leer hoe je signalen van een drugslab of hennepkwekerij kunt herkennen. Mis het niet!
De activiteiten in Sittard-Geleen starten al twee dagen eerder, op zaterdag 5 oktober. Gedurende de week houdt de Gemeente een liveblog bij waarin updates worden gegeven en verslag wordt gedaan van de activiteiten. Sluit u ook aan?

Activiteiten tijdens de Week van de Veiligheid

Ondermijningshuis
Bezoek het Ondermijningshuis en ontdek hoe ondermijnende criminaliteit uw omgeving beïnvloedt. In deze belevingsruimte ervaart u de geuren van hennep, xtc-labs en cocaïnewasserijen.
Datum: maandag 7 tot en met vrijdag 11 oktober
Tijden:
Maandag – 13:30 tot 17:00 uur
Dinsdag – 13:30 tot 17:00 uur
Woensdag - 13:30 tot 17:00 uur
Donderdag – 13:30 tot 19:30 uur
Vrijdag – 13:30 tot 19:30 uur
Locatie: Loungebar, Foroxity Sittard
Presentaties Bureau Drugszaken
Heeft u ooit gedacht dat een verlaten schuur, een geurige woning of een stil bedrijventerrein iets verdachts kon verbergen? Herkent u de signalen van een drugslab of hennepkwekerij? Kom naar de unieke en spannende presentatie van Bureau Drugszaken en kom alles te weten of drugslabs.
Datum: maandag 7 oktober
Tijden: presentaties zijn om 14:00, 15:00 en 16:00 uur.
Locatie: Filmzaal 7, Foroxity Sittard
Presentatie over online veiligheid en fraude
Tijdens de ‘Soepclub’ wordt een presentatie gegeven over online fraude en veiligheid, in samenwerking met het Computer Doe en Leercentrum Beek en Knooppunt Informele Zorg.3
Datum: maandag 7 oktober
Tijd: 17:00 uur
Locatie: Wijksteunpunt De Linde, Geleen
Veiligheidsmarkten
Kom langs bij een van de Veiligheidsmarkten en leer hoe u uw buurt veiliger kunt maken. Leer meer over crisisbeheersing, maak een praatje met de wijkboa’s en ontdek hoe u kunt bijdragen aan veiligheid rondom Chemelot.
Data en tijden:
Zaterdag 5 oktober in Geleen
– 10:00 tot 17:00 uur
Woensdag 9 oktober in Born – 09:00 tot 12:00 uur
Donderdag 10 oktober in Sittard – 09:00 tot 13:00 uur
Sireneplein
Ontmoet de veiligheidspartners van de Gemeente, zoals brandweer, politie, Rode Kruis en handhaving. Ontdek wat u kunt doen voor een veiligere buurt. En misschien bent u nog op zoek naar (vrijwilligers)werk in de veiligheidssector? Ook daarvoor kunt u het sireneplein bezoeken. Onze veiligheidspartners vertellen u graag over de vacatures. Voor de kinderen belooft het ook een geweldige middag te worden met veel activiteiten. Tot slot is er een leuke winactie waarbij kinderen een kleurplaat kunnen inkleuren en daarmee een ritje met de boa’s kunnen winnen. Zien we u daar?
Datum: woensdag 9 oktober
Tijd: 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: Markt Sittard