Week voor de Gezonde Jeugd: aandacht voor een actieve en gezonde leefstijl

04 mrt 2020, 8:00 Nieuws
jogg week voor de gezonde jeugd
Van 16 tot en met 20 maart vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).
Ook in de gemeente Sittard-Geleen wordt een stap vooruit gezet naar een gezonde omgeving voor de jeugd. In deze week is daarom extra aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst bij begint bij een gezonde jeugd.

Groentebar on Tour

Elke dag wordt een viertal basisscholen bezocht met een rijdende groentebar. Een leuk ingerichte tuktuk die op het schoolplein wordt geparkeerd. Samen met alle leerlingen, ouders en leerkrachten worden heerlijke en vooral gezonde groentespiezen gemaakt.

Aandacht voor gezonde leefstijl tijdens de gymles en naschoolse beweegactiviteiten van Buurt in Actie

Op maar liefst 16 basisscholen besteden vakleerkrachten tijdens de gymles extra aandacht aan een gezonde leefstijl. Tijdens de lessen zullen er leuke sport- en spelvormen gedaan worden waarin thema’s als DrinkWater, slapen, beeldschermgebruik en gezonde voeding centraal staan.
Datzelfde gebeurt ook tijdens de Buurt in Actie activiteiten. Daarbij worden ouders uitgenodigd om samen met de kinderen tijdens de naschoolse beweegactiviteiten op een speelse en beweeglijke manier aan de slag te gaan met de verschillende thema’s van een gezonde leefstijl.

Sportdag voor MIK BSO’s op de Sportzone

Als extraatje organiseert JOGG op woensdag 18 maart een grote sportdag op de Sportzone voor alle BSO locaties van MIK. Dat gebeurt in samenwerking met DaCapo College Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 8 jaar komen samen met de pedagogisch medewerkers gezellig sporten en bewegen.

JOGG-aanpak

Sinds 2014 is Sittard-Geleen een JOGG-gemeente. Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zetten zich dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen. In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners wordt gestreefd naar een omgeving waarin gezonde keuzes voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is.
fb in post v2 002