Weer Europees én wereldwijd succes voor Urban Dance Factory uit Sittard

22 aug , 16:00 Nieuws
udf buytenhuijs
De Sittardse dansschool Urban Dance Factory heeft opnieuw een succesvol dansseizoen afgesloten met uitstekende prestaties op het Europees- en Wereldkampioenschap streetdance.
In mei won de dansschool maar liefst drie keer goud op het Europees Kampioenschap en een van haar solisten eindigde dit weekend in het Engelse Blackpool in de top 5 van het Wereldkampioenschap.
De dansers van Urban Dance Factory nemen deel aan o.a. de UDO-competities (United Dance Organisation) in teamverband, als duo en als solist. Ook dit jaar kwalificeerden de teams en diverse duo’s en solisten zich weer voor het Wereldkampioenschap in het Engelse Blackpool. Toch besloot de dansschool, na het succes van het wereldkampioenschap van vorig jaar (waar het team Elite goud won), om dit jaar niet deel te nemen aan de wereldkampioenschappen en de focus te leggen op diverse wedstrijden in de Benelux en het Europees kampioenschap. De 13-jarige solist Flore Buytenhuijs uit Geleen (foto boven dit bericht), die eerder dit jaar goud als solist en zilver met het team Elite won op het Europees Kampioenschap, besloot toch om als solist naar de wereldkampioenschappen in Blackpool te gaan. Na zich een weekend lang te moeten meten met de 50 beste dansers van de wereld eindigde Flore zondag met een top 5-plaatsing op het Wereldkampioenschap.

Trots

Dansschool eigenaresse Chantal Houben en haar collega-choreografen zijn uiteraard ontzettend trots op Flore en haar behaalde resultaat. Zeker omdat zij pas sinds dit jaar bij de dansschool danst en een niveau hoger is gaan dansen, wat het voor haar als nieuwkomer bij de dansschool extra uitdagend maakte. De successen zijn volgens de dansschool voor een groot deel te wijten aan de juiste balans tussen plezier en toewijding van en voor de dansers.
Meer informatie vind je op de website van Urban Dance Factory en op de social media van de dansschool.