Weergoden waren Oktoberfeestmodeshow goed gezind

01 okt 2017, 17:00 Nieuws
oktoberfeestmodeshow 2017 00
Sittard-Geleen.nieuws.nl
Een week later dan normaal vond zondag 1 oktober de inmiddels traditionele Oktoberfeestmodeshow plaats op de Markt in Sittard.
Normaliter gebeurt dat altijd op de laatste (koop)zondag in september, maar door omstandigheden moest dat nu een week opschuiven. Gelukkig werkte het weer zondagmiddag goed mee en kwam het publiek weer in groten getale naar de Markt. Voor deze gelegenheid had Lederhosenland 50 modellen ingehuurd, van piepjong tot niet meer zo piep, om de nieuwe collectie Lederhosen en Dirndls met bijpassende schoenen, kousen en accessoires aan het publiek te tonen.
Aan het slot van de show maakte Miss Oktoberfeest 2016, Elise Schreuders, samen met Veerle Savelkoul haar opwachting op de Markt. Veerle volgt Elise op vrijdag 13 oktober op als zij door burgemeester Sjraar Cox wordt gekroond tot Miss Oktoberfeest 2017.
Voor en na de modeshow werden demonstraties houthakken en boomzagen gegeven. Dat gebeurde bij wijze van voorproefje op het STIHL Timbersports® Benelux Championship 2017, dat tijdens het komende Oktoberfeest tussen alle andere activiteiten plaats vindt op het feestterrein.
oktoberfeestmodeshow 2017 02