Werk aan Rijksweg Noord vol gas van start

04 apr 2016, 17:00 Nieuws
ligne rijksweg noord 4 april 2016 vanaf wilhelminastraat
Op maandag 4 april zijn op de Rijksweg Noord in Sittard ter hoogte van Ligne omvangrijke wegwerkzaamheden gestart.
Vanaf het kruispunt Rijksweg Zuid - Wilhelminastraat tot aan de kruising van Linde en Rijksweg Noord is de weg de komende maanden dicht voor gemotoriseerd verkeer. Op het hele stuk wordt dan de riolering vervangen en vervolgens wordt de weg opnieuw ingericht. Voetgangers en fietsers kunnen de weg wel blijven gebruiken.
Eerst worden de toegang vanaf de Rijksweg Noord naar Linde afgewerkt en het fietspad aan de oostzijde van de Rijksweg Noord langs Ligne aangelegd. Daarna schuiven de werkzaamheden aan de riolering op richting Wilhelminastraat. De winkels en bedrijven blijven voor voetgangers en fietsers bereikbaar.
De werkzaamheden duren naar verwachting tot medio augustus. Daarna is het leed voor bewoners, winkeliers, bedrijven en doorgaand verkeer geleden.
De Rijksweg Noord en Rijksweg Zuid waren sinds september 2014 enkel in zuidelijke richting te gebruiken door gemotoriseerd verkeer. Oorspronkelijk werd verwacht dat die situatie tot eind 2016 zou duren. Door de weg vanaf 4 april niet meer deels maar volledig af te sluiten is het mogelijk om vier maanden eerder dan gepland alle werkzaamheden af te ronden.