Werkzaamheden bij Ligne

22 jan 2016, 13:46 Nieuws
2016 01 januari 22 linde haspelsestraat
Op dit moment wordt bij Ligne op de kruising van Linde en de Haspelsestraat hard gewerkt.
Het gaat om rioleringswerkzaamheden die moeten zijn afgerond voordat aan de bouw van de brug over de Keutelbeek en het afbreken van de overkluizing van diezelfde beek kan worden begonnen.
Verbindingsriool
Afgelopen woensdag is tussen Linde en de Haspelsestraat een stalen buis de grond in geperst voor het nieuwe verbindingsriool. De buis loopt onder de koker van de overkluisde Keutelbeek door. Aan beide zijden van de koker is een bouwkuip gemaakt van waaruit een stalen buis onder de beek door geperst is. In deze stalen buis komen de rioolbuizen. Zo kan het riool vanuit Linde worden gekoppeld aan het nieuwe riool dat momenteel wordt aangelegd in de Haspelsestraat.
Start ontkluizing Keutelbeek
In februari wordt de Keutelbeek ter hoogte van Linde omgeleid in een bypass. Daarna worden de eerste 30 meter van de overkluizings-koker van de Keutelbeek gesloopt en wordt het landhoofd aan de zijde van de Haspelsestraat voor de nieuwe brug bij Linde gelegd. Het landhoofd aan de zijde van Linde is al klaar. Als die werkzaamheden af zijn, worden de nieuwe beekbodem en de wanden aangelegd. Daarna wordt de nieuwe brug bij Linde gebouwd.
Ligne bereikbaar vanaf midden juni
Als het werk volgens planning verloopt zijn de infrastructurele werken rondom de brug bij Linde en de Odaparking medio juni klaar. Ligne is dan voor verkeer bereikbaar via de nieuwe brug bij Linde en de ondergrondse parkeergarage. Na de bouwvakvakantie van 2016 wordt begonnen met het ontkluizen van de rest van de Keutelbeek.