Wielerbaan Geleen haalt bijna 1200 euro op met Courage

28 jun 2018, 20:01 Nieuws
courage 1
Op een zomerse dinsdagavond 26 juni werd op de wielerbaan in Geleen de actieCourageten bate van KWF Kankerbestrijding afgerond.
Deze actie werd in november vorig jaar gestart door voormalig coureur Ad Wijnands en de stichting wielerbaan Geleen.
Voorzitter KWF afdeling Geleen, Jan Willem Westra nam de cheque van €1192 verheugd in ontvangst en vertelde dat door acties zoals Courage meer onderzoek kan worden gedaan ter bestrijding van deze vreselijke ziekte.
Bij de start van de wedstrijd gaf Jan Dols, werkzaam in de werkgroep van KWF afdeling Geleen aan dat 1 op de 3 mensen kanker heeft en je pas realiseert wat tijd is, als het niet meer vanzelfsprekend is. "Met nieuwe doorbraken in kankeronderzoek kunnen we mensen met kanker meer tijd geven." Jan gaf ook aan dat collecteren niet meer van deze tijd is en ze door middel van deze acties en activiteiten geld proberen te werven voor kankerbestrijding.
Wat organisator Michel van Dijke betreft gaat wielerbaan Geleen jaarlijks een koers organiseren ten bate van KWF. Bij zijn moeder Bep werd het afgelopen jaar borstkanker ontdekt. Ze is inmiddels kankervrij verklaard en opende dinsdag de koers.
De Courage-koers werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Rickardo Broxham. Aan het eind werden alle donateurs bedankt voor hun gulle giften.
courage 2 andre majewski