Wijkplatforms Sittard Centrum en De Baandert teleurgesteld over gang van zaken locatiekeuze bieZefke

21 aug , 12:00 Nieuws
odasingel 86 sittard biezefke
De wijkplatforms Sittard Centrum en de Baandert hebben een brief gestuurd aan wethouder Ivo Tillie, waarin zij hun ongenoegen uiten over de manier waarop de keuze voor de nieuwe locatie van bieZefke tot stand is gekomen.
Beide wijkplatforms geven aan totaal niet betrokken te zijn geweest bij het zoektraject naar een nieuw onderkomen voor bieZefke. Het is volgens hen ook niet de eerste keer dat de wijkplatforms vooraf niet worden gekend in beslissingen die invloed op de wijk hebben. Dat was ook zo bij het aanwijzen van de vestigingen van Moveoo, poppodium VOLT en Odasingel90.
“Deze gang van zaken doet geen recht aan het belang van de wijkplatforms. We vragen ons dan ook af wat onze toekomstige rol nog is,” zo stellen de Wijkplatforms in hun brief aan de wethouder.
De wijkplatforms betreuren de keuze voor Odasingel 86 als nieuw onderkomen voor bieZefke, omdat in de directe omgeving veel kwetsbare ouderen wonen. Ze vragen zich bij de keuze voor die locatie af of wel genoeg rekening is gehouden met de invloed op de omgeving.
En passant vragen de wijkplatforms zich af of de hoge verbouwingskosten voor Odasingel 86 wel in verhouding staan tot het aantal uren dat bieZefke dagelijks open is en wordt tevens gesteld dat Odasingel 90 ook al een kostbare keuze was en dat men wat die keuze betreft beter Oos Zittesj Hoes in stand had gehouden.
De wijkplatforms willen van de wethouder. Weten waarom ze niet zijn betrokken bij het zoektraject naar vervangende huisvesting voor bieZefke. Ook willen ze weten welke locaties zijn bekeken bij deze het zoektraject en of – gelet op de vele ouderen die in de buurt wonen – de invloed op de woonomgeving wel goed is ingeschat.