Winnaar VIP-kaarten Eneco Tour bekend

08 aug 2015, 20:29 Nieuws
eneco tour vip kaarten
De twee Eneco Tour VIP-kaarten die door het Centrummanagement namens de Sittardse winkeliers werden uitgeloofd zijn gewonnen door Marjo van den Beuken uit Sittard.
"Jammer voor mijn man, want die moet vrijdag de 14e, wanneer de etappe finisht in Sittard, werken...", zei de winnares nadat ze door ex-profwielrenner Jan Krekels uit Sittard de gewonnen prijs overhandigd kreeg.
Op de actie voor de Eneco Tour VIP-kaarten werd door vele honderden bezoekers van het Sittardse centrum gereageerd. Zij vulden een deelnameformulier in en beantwoordden de vraag welke wielrenner als enige Nederlander ooit de Eneco Tour wist te winnen. Het juiste antwoord - Lars Boom - werd door bijna iedereen gegeven. Het Centrummanagement heeft vervolgens uit alle inzendingen tien kanshebbers op de VIP-kaarten getrokken.
Zij wonnen in elk geval allemaal een tegoedbon van 20 euro - te besteden bij café De Zaak Onder de Linden - die werd uitgereikt door Jan Krekels. Krekels vierde in de jaren zestig en zeventig grote successen als wegwielrenner. Zijn grootste succes als amateur behaalde hij in 1968 op de Olympische Spelen in Mexico City waar hij samen met Fedor den Hertog, René Pijnen en Joop Zoetemelk de gouden medaille won op de 100 km ploegentijdrit. Als prof wist hij in 1971 de negentiende etappe van de Tour de France te winnen.
Na de uitreiking van de tegoedbonnen kwam Jan Krekels de eer toe om uit de tien kanshebbers de winnaar van de VIP-kaarten te trekken. Dat werd dus Marjo van den Beuken.
Nieuwe actie voor de jeugd
Voor de jonge bezoekers van het centrum van Sittard is het Centrummanagement samen met de winkeliers een nieuwe actie gestart. Een wedstrijd, waarbij de deelnemers moeten aangeven van welke wielrenners er portretten zijn opgehangen in de etalages van een achttal winkels (in de Putstraat, Paardestraat, Gruizenstraat, Walstraat, Limbrichterstraat, Voorstad, Rijksweg Noord en Steenweg).
Op de gratis deelnameformulieren, die in alle winkels kunnen worden opgehaald, staan hints waar de foto's te vinden zijn. Uit de juiste inzendingen wordt de winnaar van een cadeaubon van kinderkledingwinkel Stoer en Zo getrokken. Ingevulde deelnameformulieren moeten vóór vrijdagmiddag 14 augustus zijn ingeleverd bij een van de acht winkels met een foto.
Op de foto boven dit bericht: prijswinnares Marjo van de Beuken, met links van haar oud-profwielrenner en Olympisch kampioen Jan Krekels. Uiterst links Harry Heldens en uiterst rechts Rino Vincken, beide namens het Centrummanagement Sittard.