Winteruitstapje naar Valkenburg voor Oekraïense vluchtelingen

25 dec 2022, 20:00 Nieuws
kerstboom met lampjes
Aanstaande woensdag 28 december gaan ruim 80 Oekraïense vluchtelingen die in Sittard-Geleen verblijven met de trein naar Kerststad Valkenburg.
Dit uitstapje is mede mogelijk gemaakt door Rotaryclub Sittard en Baggen Installatietechniek Geleen. Wij Sittard-Geleen en Greutsj coördineren het uitstapje. 's Middags zal de kerstman op station Geleen-Oost iedereen verwelkomen en naar de trein begeleiden. De trein (Polar Express) vertrekt om 13:51 uur richting Valkenburg. Eenmaal aangekomen kan iedereen zijn ogen uitkijken in het sfeervolle winterse Valkenburg. De groep mag ook gratis naar de Fluweelengrot en het Bounce Adventure.
Wij Sittard-Geleen (voorheen Sittard-Geleen Helpt) heeft dit jaar meerdere activiteiten voor Oekraïense vluchtelingen en later ook voor vluchtelingen uit andere landen georganiseerd. Zo is er een paasfeest georganiseerd en zijn er zwemdagen in Glanerbrook geweest. Tijdens de kermis in Geleen mochten kinderen een hele avond gratis in attracties gaan zitten. Al deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de vele sponsoren. Van basisscholen tot bedrijven en Rotaryclubs. Allen hebben ze bijgedragen aan de vele events die werden georganiseerd. "Hoe mooi is het om op de valreep naar een hoopvol 2023 bij elkaar te komen en samen even alles problemen te vergeten, en te genieten van een sfeervolle en mooie kerststad Valkenburg," aldus de organisatie.