Zaterdag 14 september opening cultuurseizoen 2019-2020

30 aug 2019, 8:08 Nieuws
dedomijnen campagnebeeld opening cultuurseizoen
Voor de vijfde keer op rij opent De Domijnen samen met een groot aantal cultuurpartners het Cultuurseizoen in Sittard-Geleen.
De door de binnenstad verspreide bankstellen staan symbool voor gastvrijheid. Met het motto Kom Bij Ons Op De Bank nodigt De Domijnen de bezoeker uit cultuur te beleven in de binnenstad van Sittard. Bezoekers kunnen op zaterdag 14 september van 12:00 tot 16:00 uur gratis genieten van voorstellingen met dans, muziek en theater.

Kom Bij Ons Op De Bank in de binnenstad van Sittard

Verder is er een kunstmarkt en zie je kunstenaars in actie met hun werk. Heb je zin om het komend seizoen zelf creatief aan de slag te gaan? Dan kun je inspiratie opdoen bij de demonstratie van creatieve cursussen uit het aanbod van De Domijnen.

Mega Sing Along

Deze opening van het culturele seizoen wordt 's avonds op de markt afgesloten met een Mega Sing Along met musicalster Brigitte Heitzer, pianist Rob Mennen en Superfanfare Mega Sing Along o.l.v. Hardy Mertens.

Markt

Op de Markt presenteert Bart Storcken previews van voorstellingen van Opera Compact en Jim van der Zee, winnaar van The Voice 2018. Deze voorproefjes worden omlijst door optredens van muziek- en dansscholen uit Sittard-Geleen. Hard2Get geeft zelfs een uitgebreid concert van 15:00-16:00 uur. Lees verder onder de foto.
hard2get 2019 3 landscape

Ligneplein

Op en rond het Ligneplein zijn kunstenaars in actie: Tineke Lemmens schetst portretten, Marcel Boonen doet plasmasnijden en Sasja Jans zie je aan het werk met bodypainting.Met Het Laagland kan gedanst worden met Vreemde Eend. De creatieve workshops die gedemonstreerd worden variëren van acrylgieten tot pyrografie en van prentenboeken illustreren tot fotografie. Ook is veel muziek te beluisteren met optredens van onder andere diverse Open Podium talenten.

Rondom het Ligneplein

Het filmhuis pakt uit met onder andere de voorpremière van Dolor y gloria. In de bibliotheek is een photobooth en in de mobiele ontmoetingsplek De Minstreel laat Vechel Fantasy je zien wat de Adventure Clubs is. De hal van Ligne is het decor voor de kunstmarkt.

Gruizenkerkje

In het Gruizenkerkje wordt werk tentoongesteld van beeldhouwer Godfried Dols en zie je de kunstenaar zelf in actie.

De Domijnen Opening Cultuurseizoen 2019-2020