Zaterdag Dag van de Bouw en open dag op Ligne

12 jun 2015, 23:59 Nieuws
ligne mei 2015
Op zaterdag 13 juni is het Nationale Dag van de Bouw. In Sittard-Geleen wordt daarop ingehaakt met een open dag op het bouwterrein van Ligne.
Dit grootste bouwproject dat ooit in de gemeente werd uitgevoerd viert dan tevens het bereiken van hoogste punt van de bouw. Er worden die dag rondleidingen gegeven op het bouwterrein en door delen van de gebouwen die er zijn verrezen. Het is zelfs mogelijk om de bouw die dag vanuit de lucht te bekijken, vanuit een gondel onder een kraan. Wie dan foto's maakt en die vóór 15 juni 2015 instuurt naar [email protected] maakt kans op een cadeaubon ter waarde van 50 euro.
Officiële gedeelte
Om 10:00 uur wordt het officiële startsein gegeven door wethouder Noël Lebens van de Gemeente Sittard-Geleen, directeur Carlo Külter van Bouwontwikkeling Jongen en bestuurder Olaf van Nugteren van Zuyd Hogeschool.
Op de Dag van de Bouw start tevens de Stoere Mannen Week in de aanloop naar Vaderdag.
Schone ramen
De directe omwonenden van de bouwplaats - winkeliers, bedrijven en particulieren - hebben afgelopen week bezoek gehad van de glazenwassers van schoonmaakbedrijf ECS. De ramen van de panden aan de Rijksweg Noord vanaf de Steenweg/Voorstad tot aan café 't Dortvaat en de woningen aan De Linde zijn allemaal gratis gewassen. Dit als geste van de gemeente tegen de overlast die men van de bouwwerkzaamheden ervaart.
Mogelijk wordt eenzelfde actie uitgevoerd vanaf De Linde richting rotonde De Wissel, omdat daar sprake is van vertraging van de wegwerkzaamheden ten gevolge van het uitblijven van de levering van stoepranden uit China. Daardoor zitten de bewoners van de Rijksweg Noord veel langer in een onafgewerkte en stoffige dan wel modderige straat dan was voorzien.