Zittesje Art Fair 2024 Sittard staat eraan te komen

22 feb , 18:00 Nieuws
2023 03 11 cms zaf opening rockateer 002
Op zaterdag 9 maart wordt in Maastricht de TEFAF, 's werelds meest toonaangevende kunst- en antiekbeurs, geopend.
In het bruisende Sittard opent diezelfde dag de derde editie van de ‘Zittesje Art Fair’, ofwel de ZAF. Een kunstbeurs waar kunstliefhebbers samenkomen om werken van lokale talenten en toonaangevende kunstenaars uit de regio te bewonderen en eventueel te kopen. Kunst op 22 locaties, met 25 deelnemende kunstenaars, en dat van 9 tot en met 16 maart.
'De Zittesje Art Fair' is een activiteit van De Meiden van Sittard, het Centrummanagement Sittard en Museum Het Nieuwe Domein. Iedere ondernemer heeft een of meerdere kunstenaar(s) geadopteerd, die tijdens de ZAF hun werk exposeren. De locaties worden verbonden door een gezellige route door de Sittardse binnenstad.

Fotowedstrijd ‘Het perfecte ZAF-plaatje’ nieuw element

Dit jaar voegt de ZAF een gloednieuw element toe aan het festijn: een fotowedstrijd met de pakkende titel 'Het perfecte ZAF-plaatje'. Onder begeleiding van de talentvolle fotograaf Maud van Mulekom gaan de fotografen tijdens de ZAF op pad. Uitgerust met eigen camera en alle tips die zij in een workshop van Maud hebben ontvangen, gaan zij de mooiste foto’s schieten van de kunstwerken die de route sieren. De workshops van Maud zijn razend populair, waardoor zelfs een extra georganiseerde workshop ook zeer snel werd volgeboekt. Over de ingezonden foto's zal een deskundige jury zich beraden en de prijswinnaar in de loop van de tweede helft van maart bekend maken.

Succesvolle eerdere edities

De Zittesje Art Fair zag in 2022 het levenslicht en groeide snel uit tot een sprankelend evenement. Het aantal deelnemers, bezoekers, en verkochte werken groeit bij de tweede editie flink. Het succes en de groeipotentie van voorgaande edities hebben de organisatoren aangemoedigd om de kunstbeurs met veel enthousiasme voort te zetten. De ZAF wordt ook ditmaal parallel aan de TEFAF georganiseerd.
2023 03 11 cms zaf opening rockateer 045
Foto: © Rockateer - Bas Smeets