Zjwieg viert uitkomen derde album

28 aug , 16:00 Nieuws
zjwieg bandfoto kleur
De band Zjwieg viert aanstaande zaterdag in Poppodium Volt de release van zijn derde album: 'Höb geer auch sjoes'.
Zjwieg - Lisanne Kösters, Jan te Velde, Jop Ostendorf, Kris Riem en Vincent Kuijpers - is een dialectpunkband uit de regio 046.
Over het nieuwe album wil men graag al het volgende kwijt: "Er staan vooral relevante nummers op het album, zoals een nummer over het door laten gaan van de CITO toets tijdens carnaval en over al het nepnieuws op Facebook tegenwoordig. Ook vinden wij dat Limburg onafhankelijk gemaakt moet worden en hierover hebben wij dus ook een nummer gemaakt. Verder hebben wij ook een nummer over de TEFAF gemaakt, nadat het nieuws naar buiten kwam dat er diamanten waren gestolen. Het nummer gaat hier niet per se over, maar eigenlijk toch wel een beetje. Ook hebben wij (eindelijk) een vervolg gemaakt op ons hitnummer 'Jeuk', hier waren de fans al jaren om aan het vragen."
Kortom een album vol met "relevante onderwerpen" in 't dialect, punk/metal/jazz, alles komt voorbij.
De release show op zaterdag 31 augustus wordt gehouden in Poppodium Volt in Sittard en begint om 20:00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar.
Het voorprogramma wordt gevuld door de bands Linkshangendj en Konstepaasje. Tijdens de afterparty zorgen twee dj's uit België voor goede punkmuziek.