Zo ziet het drooggelegde Julianakanaal eruit

24 sep , 14:00 Nieuws
julianakanaal tussen brug obbicht en berg aan de maas
Bovenstaande foto van het drooggelegde Julianakanaal werd afgelopen zaterdag genomen vanaf de brug over het Julianakanaal bij Obbicht.
Kijkend in de richting van Berg aan de Maas ligt de bouwkuip die de afgelopen tijd voor dermate grote problemen zorgde dat het drastische besluit tot drooglegging van een deel van het kanaal werd genomen.
Bij Berg aan de Maas werd een dam in het kanaal aangebracht om het gedeelte tot aan de sluis van Born droog te leggen, zodat de verbredings- en verdiepingswerkzaamheden zonder gevaar kunnen worden uitgevoerd. Voor de scheepvaart betekent dit dat geruime tijd een flinke omleidingsroute moet worden afgelegd om het drooggelegde stuk te omzeilen.
De kanaalbodem wordt eerst van de op de bedding aanwezige vervuiling ontdaan. Komende dagen wordt gewerkt aan de aanleg van een weg voor bouwverkeer. Begin oktober wordt begonnen met de graafwerkzaamheden. De werkzaamheden worden naar verwachting in de loop van komend voorjaar afgerond, waarna het scheepvaartverkeer het kanaal weer kan gebruiken.