Zoektocht naar nieuwe locatie voor bieZefke gaat verder

25 mrt 2023, 8:00 Nieuws
biezefke graffiti
De investering in het pand aan de President Kennedysingel voor bieZefke heeft het gewenste resultaat gehad, zo laat het college van B&W weten in een brief aan de gemeenteraad.
“De doelgroep vindt zijn weg en maakt goed gebruik van de voorziening. Er zijn geen vernielingen meer geweest. De buurt ervaart nauwelijks nog overlast.”
Ondertussen is bieZefke samen met Moveoo en ZOwonen en met ondersteuning van de gemeente op zoek gegaan naar een structurele oplossing voor de doelgroep. Er zijn meerdere panden nader onderzocht, zowel gemeentelijk vastgoed als ook vastgoed van corporaties en particuliere eigenaren. Daarbij zijn de programma’s van eisen van zowel bieZefke als Moveoo – en de draaglast van de betreffende buurten – steeds uitgangspunt geweest. Dit heeft helaas niet geleid tot een haalbare locatie.

Hoe nu verder?

In overleg met de betrokken partners is de gemeente met een nieuwe, gezamenlijke zoektocht gestart, waarbij de aandacht alleen op de functie van bieZefke is gericht. Zowel tijdelijke als definitieve opties worden onderzocht, waarbij opnieuw wordt gekeken naar de mogelijkheden van gemeentelijk vastgoed.
Tot nu toe werd het gemeentelijk vastgoed enkel beoordeeld op basis van de gezamenlijke programma’s van eisen van bieZefke en Moveoo. Wellicht zijn er mogelijkheden die wel passen bij het programma van eisen van alleen bieZefke. ZOwonen bekijkt de mogelijkheden van haar eigen vastgoed en de beschikbaarheid op de vastgoedmarkt.
De gezamenlijke zoektocht moet leiden tot een geschikte locatie voor bieZefke. Daarbij streven we voor de langere termijn zoveel mogelijk naar een bundeling van krachten, zodat de doelgroep de aandacht kan krijgen die deze mensen nodig hebben.
De urgentie om een nieuw onderkomen voor bieZefke te vinden wordt door alle betrokken partners gevoeld. In het uiterste geval kan bieZefke tot het einde van het jaar gebruik maken van het huidige pand.