Zondag feest op de Rijksweg in Sittard

06 aug 2016, 18:19 Nieuws
ligne rijksweg verkeerslichten werken al
Zondag is het feest op de Rijksweg in Sittard, want de werkzaamheden aan de belangrijke verkeersader langs Ligne zijn nu eindelijk achter de rug.
Een hele opluchting, beslist voor ondernemers en aanwonenden en niet alleen voor hen, maar voor iedereen die de afgelopen jaren een omleidingsroute moest volgen omdat de weg in noordelijke richting was gesloten. De afgelopen drie maanden was de weg zelfs volledig afgesloten. Maandag is die periode van slechte bereikbaarheid dan eindelijk achter de rug.
Vanaf 11:00 uur is iedereen van harte welkom op de Rijksweg om mee te feesten met aanwonenden en ondernemers. Rond 12:30 uur zal wethouder Noël Lebens de weg officieel openen.

U komt toch ook proeven?!

Kom zondag beslist eens proeven van al het lekkers dat de restaurants en horecazaken, die aan de Rijksweg gevestigd zijn, u te bieden hebben en ontdek dat de Rijksweg nog veel meer te bieden heeft dan lekker eten en drinken! Zo zijn er verschillende kledingzaken, waar je voor werkelijk álle soorten kleding terecht kunt. Werkkleding, uniformkleding, sportkleding, carnavalsoutfits, Trachtenkleding, maar ook voor een spijkerbroek of een nieuwe jas zul je er slagen. Gek van breien of haken? De mooiste breiwinkel van het land ligt op de Rijksweg-Noord. Ook voor een haarknip- en scheerbeurt kun je er terecht. Laat er je auto wassen of huur een busje, werk er aan je conditie in de sportschool, leg er een keutje of gooi een aantal strikes op de bowlingbaan. Fan van klassieke Engelse automobielen? Ook die zijn er te koop, naast de toko. Verder zijn ook een audicien en een muziekstudio op de Rijksweg gevestigd. Er is, kortom, een bijzonder breed aanbod! En diverse ondernemers bieden acties aan waarvan u ook op een later tijdstip kunt profiteren.

Entertainment

Er is zondag volop live muziek, zoals bij café De Krök en onder de luifel bij de carwash van Beursgens. De Martelli's, TisNiksEnTwurtNiks, diverse zangers en zangeressen en een DJ zorgen ongetwijfeld voor een feestelijke stemming. Er staan lange tafels waaraan je wat kunt eten en drinken en voor de kinderen staat er een springkussen én er is een immens grote opblaas-bowlingbaan.

Fotopresentatie

In de poortruimte van breiwinkel Wollstreet vindt een doorlopende fotopresentatie plaats van het hele bouwproces van Ligne. De foto's werden vanaf de start van het bouwproject gemaakt door Nino Bellinzis, die aan de Linde woont.

Nieuwe bewoners

Ook de nieuwe bewoners van de Rijksweg, die hun intrek genomen hebben in Ligne, werken graag mee aan het welslagen van deze feestelijke dag. Geniet er van een heerlijk kopje koffie of cappucino en een stuk gebak, want de bewoners van Daelzicht en hun begeleiders willen graag kennismaken met hun buurtgenoten. Ook vertegenwoordigers van de nieuwe gebruikers van Ligne zijn aanwezig.

Het weer werkt ook mee

De weergoden zijn de organisatoren van buitenactiviteiten dit weekend goed gezind en dat is zowel voor de organisatie als voor de bezoekers goed nieuws. Mochten de weerbureaus het weer voor zondag toch verkeerd hebben ingeschat, dan wordt uitgeweken naar een locatie binnen Ligne.