Zondag Sittard Klassiek - classic car rally vanaf de Markt in Sittard

27 aug , 10:00 Nieuws
sittard klassiek 2013 mercedes
Aanstaande zondag 1 september vindt voor de eenendertigste keer Sittard Klassiek plaats, een autorally voor oldtimers en classic cars.
Het evenement werd voor het eerste gehouden in 1993 ter gelegenheid van de viering van Sittard 750 Jaar Stad en is sindsdien - met uitzondering van coronajaar 2020 - een jaarlijks terugkerend evenement dat altijd mag rekenen op een vroegtijdige inschrijvingsstop, omdat het maximale aantal deelnemers (125) al snel na de opening van de inschrijving is bereikt. Op dit moment kan er al worden ingeschreven voor Sittard Klassiek 2025.
De weersvooruitzichten beloven een perfecte dag voor een rally met oude auto's: droog en zonnig weer en met 23 graden aangenaam warm.
Ook dit jaar rijden er op uitnodiging van de organisatie twee eregasten mee in de rally. Waren dat vorig jaar met burgemeester Verheijen en gouverneur Roemer twee bestuurders in overheidsdienst, ditmaal gaat het om twee geestelijke roergangers: deken Rob Merkx en kapelaan José Guerrero.
Sittard Klassiek is een evenement voor bezitters van oldtimers en classic cars met als jongste bouwjaar 1970. De deelnemers verzamelen zich zondagmorgen op de historische Markt van Sittard. Vanaf daar wordt vertrokken aan een rally. Later in de middag keren de deelnemers weer terug op de Markt. De aanrijdende en vertrekkende klassieke automobielen trekken altijd veel liefhebbers van oude auto's naar de Sittardse Markt.
Tussen 09:00 en 10:00 uur worden de deelnemers verwacht op de Markt. Na inschrijving, het monteren van de rallyplaten en na een kop koffie en een stuk vlaai beginnen de deelnemers aan een toertocht door het Limburgse land.  Rond 15:30 uur keren de eerste deelnemers via de Limbrichterstraat terug naar de Markt. Rond 16:30 uur wordt de laatste deelnemer terugverwacht. Om 17:00 uur vindt ter afsluiting een tombola annex prijsuitreiking plaats en om 18:00 uur zit Sittard Klassiek er dan weer op.