Zonnebloem regio Sittard-Geleen heeft nieuwe voorzitter

15 okt 2022, 12:00 Nieuws
voorzitterswissel de zonnebloem
Nationale Vereniging de Zonnebloem is een Nederlandse landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met een lichamelijke beperking door ziekte, leeftijd of handicap.
Het is met ruim 30.000 vrijwilligers een van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland. De vereniging kent ongeveer 1100 lokale afdelingen die individueel of in samenwerking activiteiten organiseren.
Jaarlijks worden ruim een miljoen bezoeken aan huis afgelegd bij mensen die door een lichamelijke beperking moeilijk de deur uit kunnen. Voor duizenden mensen organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties in Nederland met verzorging en medische begeleiding in speciaal aangepaste accommodaties.
De vereniging wordt gesteund door bijna 600.000 donateurs.
Tijdens een plenaire vergadering waarbij alle lokale afdelingen aanwezig waren, is afscheid genomen van Tom Weyenberg (rechts op de foto boven dit bericht) en is Jos van den Heuvel (links op de foto) als nieuwe voorzitter benoemd.
Woensdag 28 september hebben de 14 afdelingen van de Zonnebloem Regio Sittard-Geleen unaniem Jos van den Heuvel gekozen als voorzitter. De 14 afdelingen van de regio Sittard-Geleen hebben ongeveer 1700 deelnemers en 400 vrijwilligers.
Tom Weyenberg heeft de afgelopen drie jaar de regio Sittard-Geleen geleid. Tijdens deze moeilijke Coronatijd heeft Tom de het bestuur weer nieuw leven ingeblazen.
Zonnebloem regio Sittard-Geleen laat weten dat bestuursleden, vrijwilligers of deelnemers van harte welkom blijven. Geïnteresseerden worden verzocht om contact op met Jos van den Heuvel (e-mail: [email protected] , telefoon 06-21802806.
De Zonnebloem regio Sittard-Geleen bestaat uit de volgende 14 lokale afdelingen: Born-Holtum, Buchten, Geleen, Grevenbicht-Obbicht-Papenhoven, Koningsbosch, Limbricht-Einighausen-Guttecoven, Munstergeleen, Sanderbout-Sittard West, Sittard Stad-Ophoven-Leijenbroek, Beek, Elsloo, Stein, Spaubeek en Urmond.