Zorgen CDA-fractie over verkeersveiligheid op Vijverweg Sittard

01 apr 2021, 12:00 Nieuws
vijverweg bij roeivijver in sittard
Als onderdeel van de werkzaamheden rond de roeivijver en het stadspark in het kader van het Corio Glanaproject is de Vijverweg in Sittard opnieuw ingericht.
Bewoners van de Broekstraat en de Vijverweg en omstreken maken zich zorgen over de herinrichting en de nieuwe profilering van de Vijverweg te Sittard.
Bewoners geven aan dat de breedte van de nieuwe straat ter hoogte van de roeivijver 60 cm smaller is dan het overige deel van de Vijverweg. Concreet houdt dit in dat de straatbreedte op de Vijverweg vanaf de Bernhardlaan tot aan de Broekstraat maar liefs 60 cm smaller is dan het deel op de Vijverweg vanaf de Bernhardlaan tot en met de zonnewijzer. Dit levert in combinatie met (te) smalle parkeervlakken gevaarlijke situaties op, in het bijzonder voor fietsers, omdat die te maken hebben met zowel tegemoetkomend als achteropkomend autoverkeer.
Omdat de parkeervakken te smal zijn steken - zie foto boven dit bericht - spiegels uit boven de rijbaan.
De gemeenteraadsfractie van het CDA is naar aanleiding van de door omwonenden geuite zorgen ter plaatse gaan kijken en heeft zich verbaasd over de smalle parkeervakken, zo blijkt uit een brief die de fractie stuurde aan het college van B&W. Een grotere auto, zoals een bestelbus, in een parkeervak veroorzaakt een onveilige blokkade voor passerend verkeer. "Kortom: de weg is op deze plek te smal in de nieuwe situatie. Uitgerekend op een stuk waarbij twee keer per dag vele leerlingen van de basisschool Leyenbroek en andere in de buurt liggende scholen voorbij komen. Voor fietsende kinderen is de nieuwe situatie er niet veiliger op geworden. De CDA-fractie heeft naast berichten van omwonenden ook signalen gekregen van ouders die zich zorgen maken over deze onveilige verkeersituatie."
Patrick Brouwers en Fred den Rooijen van de CDA-raadsfractie willen weten hoe het college van B&W de veiligheid op het deel van de Vijverweg bij de roeivijver beoordeelt. De fractie zou graag zien dat de gemeente op korte termijn met de bewoners in gesprek gaat over de geconstateerde verkeerssituatie en dat het college in gesprek gaat met vertegenwoordigers van de buurt, wijkplatform en een vertegenwoordiger van bassischool Leyenbroek om een passende oplossing te zoeken voor de geconstateerde onveilige verkeerssituatie.