Zorgen over gevolgen verbreding A2

08 dec 2015, 22:22 Nieuws
onderdoorgang a2 t rooth
Beeldcitaat Google maps
Actiecomité Behoud het Bruggetje en de buurtplatforms Hondsbroek-Aldenhof, Born-West, Buchten en Holtum hebben middels een brief aan het College van B&W en aan de gemeenteraad hun zorgen geuit over de gevolgen van de verbreding van de A2.
In de plannen van Rijkswaterstaat voor de verbreding van de A2 tussen knooppunt het Vonderen en Kerensheide in 2022 verdwijnen een aantal verbindingen tussen de gebieden ten oosten en te westen van de snelweg: de viaducten ’t Rooth en Gebroek, het tunneltje bij Holtum en de verbinding Den Uil tussen de kernen Graetheide en Guttecoven komen te vervallen.
Actiecomité en buurtplatforms willen van het College horen waarom op voorhand is ingestemd met het verwijderen van de voor bewoners zo belangrijke dwarsverbindingen onder en over de snelweg, zonder dat daarover met hen is gesproken. Voor velen betekent het verdwijnen van deze mogelijkheden om de A2 te passeren een aantasting van de kwaliteit van hun leefomgeving. Men maakt zich tevens zorgen over de toename van fijnstof en geluidsoverlast.