Zorgen bij VDL Nedcar over productievolume

29 apr 2017, 11:07 Nieuws
vdl nedcar vlag in top en drie minis voor de deur
Sittard-Geleen.nieuws.nl
De snelle groei die autofabriek VDL Nedcar de afgelopen jaren doormaakte brengt op dit moment de nodige spanning met zich mee.
Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad meldt dat het bedrijf zich ongerust maakt over de haalbaarheid van de met opdrachtgever BMW gemaakte afspraken. De fabriek maakt naast drie MINI-modellen sinds kort ook de BMW X1.
Volgens de krant loopt het bedrijf een productie-achterstand op. Er zouden dit jaar 14.000 auto's minder geproduceerd worden dan was afgesproken. Daarmee komt de leveringsbetrouwbaarheid van VDL Nedcar in het geding. Om dat te voorkomen wil VDL Nedcar dat het personeel dagelijks een uur langer werkt. Personeel en bonden willen daar vooralsnog niet aan meewerken.
In 2012 was NedCar op sterven na dood. Na de overname van het bedrijf door VDL en het afsluiten van productie-orders met BMW groeide het personeelsbestand in korte tijd van 1500 naar meer dan 5000 werknemers. Op dit moment heeft het bedrijf moeite om voldoende geschikt personeel te vinden. Ook hapert het weleens in de aanvoer van materialen.
Volgens de krant geeft een woordvoerder van VDL Nedcar aan dat het bedrijf er alle vertrouwen in heeft dat er snel een adequate oplossing wordt gevonden. Het bedrijf moet uiterlijk op 5 mei aan BMW laten weten of de jaarplanning wordt gehaald.