Zuyderland Thuiszorg voert onderdeel behandeling oncologie uit

15 aug 2021, 16:20 Nieuws
enkele vlag blauwe lucht zuyderland ziekenhuis11
Sinds kort geven verpleegkundigen van het Transmuraal Thuiszorg Team patiënten in de thuissituatie bepaalde botversterkende injecties.
Hierdoor hoeven sommige oncologie-patiënten minder vaak naar het ziekenhuis. De oncoloog blijft verantwoordelijk voor het behandeltraject. De ervaring leert dat deze zorg thuis als positief wordt ervaren. En dat past helemaal in het streven van Zuyderland om 'de beste zorg, zo thuis mogelijk' te bieden.
Het gaat om het toedienen van zogenaamde Xgeva-injecties, die worden toegediend bij verschillende vormen van kanker, waarbij sprake is van botverlies met meer kans op botbreuken of bij uitzaaiingen van kanker in de botten. Dankzij deze injecties blijven de botten steviger en heeft de patiënt minder kans op botbreuken.
Om deze behandeling in de thuissituatie mogelijk te werken het Transmuraal Thuiszorg Team en de afdeling Oncologie van Zuyderland nauw samen. Deze samenwerking zal ook tijdens de uitvoering blijven bestaan en regelmatig worden geëvalueerd. De samenwerking wordt einde van dit jaar uitgebreid met partner Meander Thuiszorg voor de cliënten uit de regio Parkstad en zal zeker een doorontwikkeling gaan kennen de komende jaren.
De intensivering van de samenwerking tussen ziekenhuis en wijkverpleging levert naast comfort voor de cliënten - minder vaak naar het ziekenhuis - ook een efficiëntere inzet van de schaarse professionals op door de cliënten te integreren in de bestaande routes van het Transmuraal Thuiszorg Team.