Zwaardere straf voor Obbichtenaar wegens ontucht met 10-jarige jongen

04 aug 2017, 13:13 Nieuws
case law 677940 1280 vrouwe justitia
Een 45-jarige man uit Obbicht, die schuldig werd bevonden aan het plegen van ontucht met een 10/11-jarige jongen uit Urmond, is in hoger beroep veroordeeld tot een hogere straf.
De ontucht speelde in 2013 en 2014. De man was bevriend met de ouders van de jongen
Rechtbank Limburg legde de man een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaren, een meldplicht bij de reclassering, een verplichte ambulante behandeling en een taakstraf voor de duur van 120 uren subsidiair 60 dagen hechtenis, met aftrek van voorarrest.
De Officier van Justitie ging tegen dit vonnis in beroep. Hij vond de opgelegde straf te laag en vond bovendien dat het slachtoffer recht had op en schadevergoeding. Het gerechtshof in Den Bosch ging daarin mee.
De man is nu veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 maanden met een proeftijd van 5 jaar, de taakstraf wordt verhoogd naar 200 uren en hij moet het slachtoffer 2250 euro schadevergoeding betalen. De meldplicht bij de reclassering en de verplichte ambulante behandeling worden gehandhaafd.
Als reden voor de zwaardere straf geeft het gerechtshof aan dat er een grote kans op recidive bestaat, omdat de man in het verleden vaker in verband is gebracht met ontucht met minderjarigen.