Zwerfvuil opruimactie Operatie MooiMakers afgesloten

28 mrt 2021, 20:00 Nieuws
afsluiting operatie mooimakers
Zondag 28 maart werd rond het middaguur Operatie Mooimakers, de zwerfvuil opruimactie van Vaste Prik Sittard-Geleen, officieel afgesloten.
De actie startte vorige week zaterdag tijdens de Landelijke Opschoondag met een opruimactie in diverse wijken van Geleen en in Guttecoven en kreeg afgelopen zaterdag een vervolg in een aantal wijken van Sittard.

1000 euro voor Vaste Prik – gesponsord door Chemelot, PlasticsEurope en Gemeente Sittard-Geleen

Vaste Prik maakte over de twee inzameldagen de balans op en kon vandaag melden dat door de 200 deelnemende vrijwilligers samen maar liefst 855 kilogram aan zwerfaval uit de openbare ruimte is opgevist. Daarbij zijn de kilo’s zwerfvuil die door CNME De Rollen werden opgeruimd nog niet meegeteld.
De spiegelactie Durf jij in de spiegel te kijken als je afval dumpt? en de operatie MooiMakers waren voor Chemelot Sittard-Geleen, PlasticsEurope én voor wethouder Leon Geilen van de Gemeente Sittard aanleiding om samen een bedrag van 1000 euro te sponsoren aan Vaste Prik Sittard-Geleen.
“Met dit totaalbedrag kunnen we onze eigen opvallende hesjes laten maken en denken we na over een soort wandelgrijpsetje. Wandelaars kunnen een setje met mini vuilniszakje en inklapbare grijpstok meenemen tijdens hun wandeling en intussen zwerfvuil oprapen en meenemen,” aldus Josien Aerssens van Vaste Prik.