Tini Ruijs vertrekt bij Fortuna Sittard

Sittard-Geleen, 28-04-2012 | Tini Ruijs, oud-speler van Fortuna Sittard en sinds de winterstop zeer succesvol in dienst als trainer van diezelfde club, stapt per eind mei alweer op.

Sittard-Geleen, 28-04-2012 | Tini Ruijs, oud-speler van Fortuna Sittard en sinds de winterstop zeer succesvol in dienst als trainer van diezelfde club, stapt per eind mei alweer op.

Na de persconferentie gisteravond, aansluitend op de in een teleurstellend 1-1 gelijkspel geëindigde ‘seizoensfinale’ tegen Go Ahead Eagles, werd al duidelijk dat het twijfelachtig zou zijn of hij ook een volgend seizoen de Sittardse ploeg zou coachen.

Hij heeft vandaag spelers en technische staf van de club ingelicht geen nieuw contract te zullen tekenen. De reden waarom Ruijs geen contractverlenging wil aangaan is een hoog opgelopen conflict met Jos Alberts, sinds enkele weken de nieuwe algemeen directeur van Fortuna Sittard. In de nieuwe structuur zal de zeggenschap van de trainer in het technisch beleid nog maar zeer beperkt zijn. Dat betekent minder invloed op de samenstelling van de nieuwe selectie voor het komend seizoen, en meer invloed van anderen, en dat maakt het perspectief voor de trainer niet meer aantrekkelijk. Dit proces is volgens Ruijs, zo blijkt uit een interview met VI vandaag, al een tijdje bezig. “Het speelt al enkele weken en ik heb dat als zeer onprettig ervaren. Er was weinig vertrouwen in elkaar. Dit was voor mij de enige optie.”

De supporters van Fortuna Sittard zullen zonder enige twijfel met teleurstelling op dit nieuws en vooral op de achtergrond ervan reageren. Op de Jupiler League website staan al enkele reacties van supporters op het nieuws van het vertek van Tini Ruijs. Gelet op de reactie van Jos Alberts, eveneens in het interview met VI vandaag, lijkt het vertrek van Ruijs een voldongen feit: “We hadden Tini graag behouden voor onze club”.

Fortuna Sittard moet zoals het er nu uitziet dus op zoek naar een nieuwe trainer. En zoals dat in de sportwereld gaat draait de geruchtenmachine in ‘no time’ op volle toeren. De naam van Ton Caanen (geboren in Geleen), vorig jaar nog in dienst als trainer van AEK Larnaca, was de eerste naam die op de proppen kwam.

Cookieinstellingen