Oci-Lions start met voorbereidingen op nieuwe handbalseizoen

Sittard-Geleen, 17-07-2012 | Maandag 23 juli (18.00-20.00 uur) begint de selectie van Oci-Lions met de voorbereidingen op het handbalseizoen eredivisie 2012-2013.

Sittard-Geleen, 17-07-2012 | Maandag 23 juli (18.00-20.00 uur) begint de selectie van Oci-Lions met de voorbereidingen op het handbalseizoen eredivisie 2012-2013.

Naast een intensief trainings-programma staan meerdere interessante oefenduels gepland.

Op 7 augustus is de ploeg van Gabrie Rietbroek en Maurice Canton te gast in Dormagen (tweede Bundesliga). In Weiden is op 11 en 12 augustus een sterk bezet internationaal toernooi met deelname van Oci-Lions en clubs uit de tweede en derde Bundesliga. Vrijdag 17 augustus (19.30 uur) is Stal Mielec, afgelopen seizoen de nummer vier in de Poolse Superliga, te gast in Geleen. Gevolgd door twee duels in hetzelfde weekend in Tongeren tegen o.a. de Belgische landskampioen. 23 Augustus (19.00 uur) is Achilles Bocholt o.l.v. trainer Pim Rietbroek in Geleen voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Oci-Lions. De eerste competitiewedstrijd is op 1 september (20.45 uur). Oci-Lions ontvangt in Laco Glanerbrook in Geleen dan Fiqas/Aalsmeer.

Nieuwe gezichten in de selectie
De selectie van Oci-Lions telt enkele nieuwe gezichten, waaronder dat van het Duitse talent Thore Steinhoff van ATSV Stockelsdorf, een club uit de Landesliga Süd (Schleswig-Holstein). Afgelopen seizoen maakte de 2 meter lange schutter bij zijn vereniging het debuut bij de senioren na een sterke periode bij de A-junioren (Oberliga). Thore gaat binnenkort studeren in Aken. Verder worden in de selectie van team 1 en 2 opgenomen: Serge Heijnen, Thomas Dekker, Luc Steins, Youri Jonkers (Swift Helmond), Yannick Gerono, Ivo Elissen, Sam Haan en Emiel Koetsenruijter. “We zijn voor het eerste team nog in onderhandeling met enkele spelers,” laat technisch manager Gerrit Stavast weten.

Vertrokken spelers
In de hoofdmacht heeft een aantal spelers afscheid genomen: Marco Timmers (Herstal-Flemalle), Robin Verjans (Herstal-Flemalle), Jordi Cremers (Bocholt), Andreas Kittel (Bocholt) en Juri Corvers (Sittardia). In het nieuwe seizoen maken de volgende spelers geen deel meer uit van de selectie: Marcel van Mulken (gestopt), Diego Jacobs (onbekend), Joep van Dorst (onbekend) en Jarn van Gool (Swift Arnhem).

Bron: Oci-Lions

Cookieinstellingen