Gerrans in geel na zege Orica-Greenedge

Orica-Greenedge heeft de ploegentijdrit in de Tour de France gewonnen. De Australische formatie zette op het 25 kilometer lange parcours in Nice een tijd neer van 25.56 minuten. Simon Gerrans, die maandag de etappe naar Calvi won, is de nieuwe drager van het geel. De Australiër neemt de trui over van de Belg Jan Bakelants.

Omega Pharma, vorig jaar in Valkenburg de eerste wereldkampioen ploegentijdrit voor merkenteams, leek hard op weg de vierde etappe voor zich op te eisen. De ploeg van de Nederlander Niki Tersptra kwam als tweede in actie en had bijna de hele middag de beste tijd in handen.
Waar favoriete ploegen als Sky (derde) en Saxo Bank (vierde) hun tanden op de tijd van Omega Pharma stukbeten, bleek Orica de koers uitstekend te hebben opgebouwd. De Australische ploeg noteerde op het enige tussenpunt de derde tijd, maar was in het tweede deel oppermachtig.
De Nederlandse ploegen kwamen er niet aan te pas. Vacansoleil werd dertiende met een achterstand van 33 seconden, Belkin (+37) eindigde nog een plaatsje lager. Argos verloor 1.47 minuten en werd daarmee 22e en laatste.
Gerrans staat in het klassement voor zijn ploeggenoten Daryl Impey en Michael Albasini, die genoteerd staan in dezelfde tijd. Michal Kwiatkowski is op de vierde plaats de beste renner van een andere ploeg. Chris Froome, een van de favorieten voor de eindzege, komt de top tien binnen. De Brit staat zevende.
Door: Novum
Cookieinstellingen