HC Sporta Hlohovec naar LHD 

Foto:

Met het vastleggen van de Slowaaks bekerwinnaar HC Sporta Hholovac kan de organisatie van de LHD in een vroeg stadium al de 3e buitenlandse deelnemer presenteren.

Sporta, opgericht in 1951 als Odeva Hlohovec, komt uit de gelijknamige provinciestad Hlohovec in het westen van Slowakije en zo’n 70km ten noordoosten van de hoofdstad Bratislava. 
De club wordt in eigen land geroemd om zijn goede en gedegen jeugdopleiding. Het team wordt getraind door voormalig Tsjechisch bondscoach Martin Lipták en eindigde dit jaar als 2e achter kampioen Tatran Presov.
“De LHD bieden ons topwedstrijden tegen sterke internationale tegenstanders in een schitterende ambiance. Sporta gaat voor een plek in de kruisfinales en we zullen er alles aan doen om onze huid zo duur mogelijk te verkopen”, aldus manager Roland Osvald. 
De overige ploegen zijn gewaarschuwd want Sporta komt op volle oorlogsterkte naar Sittard-Geleen. Onder aanvoering van topschutters František Zat’ko en Michal Holdoš werd er tijdens de competitie gemiddeld meer dan 30 keer gescoord en incasseerde men ‘slechts’ 25 tegentreffers.
In een eerder stadium werden reeds HC Dukla Praha (Tsjechië) en GS Pétroliers HB (Algerije) vastgelegd. De Limburgse Handbal Dagen worden dit jaar gespeeld van 27 tot en met 29 december in Sittard-Geleen.
Cookieinstellingen