Fortuna Sittard verliest opnieuw

Het seizoen begon met een uitoverwinning bij Helmond Sport, maar de twee daarop volgende wedstrijden liep Fortuna Sittard tegen nederlagen aan. Vooral in de wedstrijd tegen N.E.C. maakte Fortuna Sittard een machteloze indruk.

Maandagavond kwam SC Telstar op bezoek in Sittard. Een winstpartij zou voor Fortuna Sittard zeer welkom zijn. Maar de ondanks het druilerige weer opgekomen 1830 toeschouwers zagen dat hun club andermaal niet bij machte was om de tegenstander onder druk te zetten, om serieus gevaar te stichten en om kansen te creëren.
Na een saaie eerste helft, waarin SC Telstar de betere ploeg was en de beste kansen kreeg om op voorsprong te komen, leek Fortuna Sittard na rust het heft in handen te nemen. De ploeg kon echter geen vuist maken. Toen Seuntjens in de 62e minuut SC Telstar op voorsprong zette was Fortuna Sittard een tijd lang volledig de kluts kwijt. SC Telstar kon dan ook zonder veel problemen de voorsprong vasthouden, al kreeg Fortuna in de extra tijd nog een goede kans om gelijk te komen.
Door deze derde verliespartij op rij zakt Fortuna naar de laatste plaats op de ranglijst. Komende vrijdag reist de ploeg naar Groesbeek om het op te nemen tegen de nummer voorlaatst, Achilles’29. Die ploeg won maandagavond met 3-2 van Jong Ajax.
Foto’s: © Rik van Mulken