IJshockeyheld Sami Heinonen terug in doel Eaters

Foto:

Limburg Eaters meldt dat doelman Sami Heinonen terugkeert in het doel en dat in de persoon van Stef Verhulst een derde goalie is toegevoegd. “Onze topper met het legendarische #46 wil, na een sabbatical van een jaar, terugkeren bij de club waar hij thuis hoort, de Eaters!”, zo meldt het bestuur.

De terugkeer van Heinonen is – achter de schermen – mogelijk gemaakt door meerdere personen (waaronder particuliere investeerders). Sami Heinonen groeide vanaf 2009 uit tot de publiekslieveling van Geleen door zijn weergaloze acties, zijn saves, zijn capriolen op en naast het ijs en vooral door zijn uitstraling in het doel. Met Eaters mocht hij in 2010 de beker in ontvangst nemen en twee jaar later in 2012 was hij van de partij bij het winnen van het landskampioenschap. Hij speelde hierin een belangrijke rol.
“De roep om Sami gonsde natuurlijk al weken door het Geleense luchtruim. Zoals iedereen wellicht weet is de goalie een zeer belangrijke pion in het team. Met Sami als goalie breng je veel zekerheid in het team. Dat vormt dan al een hele mooie basis en een hele geruststelling voor de verdediging.”
Sami heeft een heldenstatus in Geleen, vindt ook de technische staf: “Wij zijn dan ook verheugd dat hij nog eens een seizoen iedereen wil laten genieten en de tegenstander wil frustreren. Laten we hopen dat dit een feit wordt!”
Cookieinstellingen