Fortuna Sittard vrijdag tegen Achilles ’29

Foto: Fortuna Sittard

De overwinning van Fortuna Sittard afgelopen zondag tegen Roda JC in Kerkrade betekende voor de verstokte Fortuna Sittard fan dat het begin van de nieuwe week alvast niet meer stuk kon.

Nu Roda JC ook nog eens door Excelsior uit de beker is gewerkt – Roda JC verloor woensdagavond op eigen veld met 1-4 van de nummer 13 uit de eredivisie – zal de pret er bij de aanhang niet minder op zijn geworden.

Aanstaande vrijdag 30 januari moeten de spelers weer met beide voeten op de grond staan wanneer Achilles ’29 naar het Offermans-Joosten Stadion komt. Een nieuwe winstpartij betekent immers dat Fortuna Sittard een rol blijft spelen in de derde periode.

“De winst afgelopen zondag in het beladen duel tegen Roda JC was fantastisch. Voor onze jonge ploeg is het prima om wedstrijden op dit niveau te spelen. Je merkte aan de reacties na afloop hoe belangrijk onze overwinning was voor de club en de supporters. Ook voor de spelersgroep was het een geweldig moment,” zo blikt trainer Van Vossen terug op die wedstrijd.

Volgens hem is nu een fase aangebroken waarin er doorgeselecteerd wordt en waarin met het oog op de toekomst spelers uit de eigen opleiding een kans gaan krijgen. Dat zo’n jonge ploeg niet altijd stabiel is weet hij maar al te goed, maar tegen Roda JC pakte het allemaal goed uit. Hij vervolgt: “Dat je in zo’n ambiance deze prestatie kunt neerzetten, is ontzettend mooi.”

Wat komende wedstrijd tegen Achilles ’29 volgens Van Vossen beter moet is het voorkomen van onnodig balverlies. Ook moet er meer rust in de ploeg komen. De komst van Sem de Wit en de terugkeer van back Joeri Schroijen moeten daartoe bijdragen.

Cookieinstellingen