OCI-Lions op de valreep gelijk tegen Hasselt

Zaterdagavond speelde OCI-Lions in de Stadssporthal in Sittard de laatste competitiewedstrijd in de BeNeLeague tegen Hubo Initia Hasselt.

OCI-Lions had zich al geplaatst voor de Final Four, de top-vier die uit gaat maken wie zich tot kampioen van BeNeLeague mag kronen. De Final Four wordt in het weekend van 7 en 8 februari gespeeld in Hasselt.

De eerste helft ging de strijd gelijk op, maar nam Hasselt qua score steeds het voortouw. De ploegen gingen bij 11-13 de rust in. Na rust bleef het beeld hetzelfde: Hasselt liep steeds een stapje voor. Een minuut voor tijd was de stand 24-25 en nam Hasselt een time-out. Het werd op de valreep een gelijkspel: één seconde voor het verstrijken van de speeltijd deponeerde Serge Heijnen met een fraaie actie de gelijkmaker achter de goalie van Hasselt. Eindstand 25-25.

Streekgenoot Bevo uit Panningen plaatste zich door een 29-28 overwinning op Bocholt eveneens voor de Final Four. Omdat Tongeren de laatste wedstrijd won eindigt OCI-Lions als tweede en komt de ploeg in de Final Four opnieuw uit tegen Hasselt. Bevo neemt het dan op tegen Tongeren.